Гемблінг-ринок України в 2023 році: зростання податків, нові правила для лотерей

2023 став знаковим для гемблінг-ринку. Попри тяжке становище країни цей сектор демонструє активний розвиток та розширення – на тематичних ресурсах, таких як terrikon.com/online, регулярно з’являються позитивні новини. А сума перерахованих до держбюджету податків досягла рекордних 7 млрд грн. Такий стрибок зумовлений плідною роботою Регулятора та, як наслідок, зростанням довіри населення до легальних клубів. Адже ліцензія, наявність якої можна перевірити на офіційному сайті будь-якого онлайн-клубу, гарантує безпеку зберігання інформації та чесний підхід до гри. Крім того, заклади з дозволом на роботу надають своїм гравцям подарунки, наприклад, фріспіни https://terrikon.com/online/casino/bonus/free-spins.

Робота над удосконаленням ринку азартних ігор продовжується. Наприклад, поновлюються податкові перевірки контролю своєчасних відрахувань до бюджету, суворо контролюється реклама клубів з азартними іграми. Зараз же у ВР перебуває на розгляді законопроект №10101, що включає низку змін для роботи лотерей.

Нововведення

Головним посилом нового закону є надання держлотереям деяких послаблень у податковому навантаженні, а також розширення їхніх прав. Так, ціна дозволу на роботу лотереї на рік становитиме 19,8 млн. грн. Для порівняння, клуби в онлайн-форматі вносять щорічно 30 млн. грн, а букмекерські компанії – 120 млн. Крім того, держлотерейники зможуть надавати послуги з азартними іграми та приймати ставки на спорт. Змінюватимуться вимоги і для самих організаторів. Раніше ними могли стати лише юрособи, зараз така опція доступна для осіб з будь-яким статусом. Отримати подібну ліцензію зможуть не всі оператори і лише після участі у спеціальному конкурсі.

Оцінка КРАІЛ

Новий законопроект викликав безліч суперечок серед представників Комісії-регулятора та Міністерства фінансів. Так, на офіційному сайті організації з’явилася інформація із пропозицією взяти реформу за основу, але внести деякі доопрацювання. Поки ж, згідно з новим проектом, пропонується:

  • посилити вимоги до репутації всіх осіб, які належать до керівництва чи складу інвесторів підприємств;
  • змінити підстави для анулювання ліцензій;
  • запровадити суворе покарання за приховування чи подання неповної інформації про доходи закладів.

У зв’язку зі швидким реагуванням КРАІЛ на нові пропозиції, закон №10101 має високі шанси бути прийнятим найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

НА ГОЛОВНУ
У статті зазначено, що гемблінг-ринок України в 2023 році демонструє активний розвиток та розширення, а сума податків, сплачених до держбюджету, досягла рекордних 7 млрд грн. Однією з причин такого зростання є плідна робота Регулятора, що призвело до збільшення довіри населення до легальних гемблінг-клубів. Відповідно, це може вказувати на зростання відвідування та активності гравців у цьому секторі.

Зазначається також, що робота над удосконаленням ринку гемблінгу продовжується, включаючи податкові перевірки та контроль за рекламою гемблінг-клубів. Окрім того, активно обговорюється законопроект №10101, який включає зміни для сфери лотерей. Зазначається, що новий законопроект передбачає надання держлотереям послаблень у податковому навантаженні та розширення їхніх прав, зокрема, можливість потрапляння під них послуг з азартними іграми та приймання ставок на спорт. Закон також передбачає зміни вимог до організаторів лотерей та процедури отримання ліцензії.

Оцінка Комісії-регулятора та Міністерства фінансів щодо нового законопроекту розходиться. Комісія пропонує взяти реформу за основу з деякими змінами, в той час як Міністерство фінансів планує змінити вимоги до репутації осіб, змінити підстави для анулювання ліцензій та ввести суворі покарання за подання неповної або недостовірної інформації про доходи закладів.

Аналізуючи дані в статті, можна зробити висновок про стабільне зростання гемблінг-ринку України у 2023 році, яке зумовлене роботою Регулятора та збільшенням довіри населення до легальних гемблінг-клубів. Також можна прогнозувати подальше зростання активності та відвідуваності гравців у цьому секторі. Законопроект №10101, якщо буде прийнятий із зазначеними змінами, може сприяти розвитку лотерей і залученню нових гравців у сферу гемблінгу. Однак, необхідно брати до уваги суперечки щодо нового закону та різні погляди на його удосконалення. Варто очікувати подальших обговорень та змін у гемблінг-ринку України у майбутньому.

Джерело: galinfo.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній допис Російські добровольці анонсували рейд на Крим – звернулися до мешканців півострова по радіо
Наступний пост Карта бойових дій в Україні за 10 квітня, мапа фронту війни з Росією
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE