Протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, 2 рази атакував позиції наших захисників в районі населеного пункту Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку противник 10 разів атакував позиції наших захисників в районах населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 28 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Іванівське, Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 32 атаки в районах населених пунктів Семенівка, Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Яснобродівка, Невельське та Олександропіль Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 25 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 4 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, окупанти здійснили 3 безуспішні атаки позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному пункту управління, двом районах зосередження особового складу, одному складу боєприпасів, одному засобу протиповітряної оборони, одному району зосередження озброєння та військової техніки противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німецький виробник дронів відкрив завод в Україні

За даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень на лінії фронту в Україні. Це свідчить про те, що конфлікт на сході країни продовжує набирати обертів і має серйозні наслідки для обидвох сторін. У статті надана інформація про рух військ та ситуацію на кожному напрямку фронту. За даними стеження на онлайн-карті Deep State, територія, що звільнилася за два останні тижні, позначена синім, раніше звільнена територія – зеленим, окупована територія – червоним, а територія, що потребує уточнення – рожевим кольором.

За аналізом Генштабу ЗСУ, на Волинському та Поліському напрямках немає суттєвих змін в оперативній обстановці. Однак, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає свою військову присутність у прикордонних районах і намагається заважати переміщенню українських військ на загрозливі напрямки. Ворог також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На інших напрямках фронту також відбуваються активні бойові дії. Наприклад, на Куп’янському напрямку ворог двічі атакував позиції українських захисників. На Лиманському напрямку противник провів 10 атак. На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 28 атак, а на Авдіївському напрямку – 32 атаки. Також, ворог намагався пройти крізь оборону на Сіверському, Оріхівському та Херсонському напрямках, проте українські військові успішно залишають свої позиції та завдають ворогові втрат.

Слід зазначити, що не тільки наші військові роблять активні дії на фронті, але й ведуться спроби нанести авіаційні удари по ройонах зосередження ворожих військ. При цьому ракетні війська також виконують свої завдання, наносячи ураження по об’єктах противника.

З огляду на ці дані, можна зробити висновок, що конфлікт на сході України набирає нових обертів, а військова ситуація залишається напруженою. За допомогою наданих даних можна було б детальніше розглянути та простежити динаміку бойових дій на кожному напрямку фронту.

Примітка редакції: Дана стаття містить інформацію, отриману від Генштабу ЗСУ. Експерт-коментатор використовує ці дані для аналізу та коментування ситуації на фронті в Україні. Це не є загальноприйнятим джерелом інформації. Для отримання повної та достовірної інформації рекомендуємо звертатися до офіційних джерел інформації.

Джерело: chas.news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній допис Інформація про повітряну тривогу на Вінниччині
Наступний пост Повітряна тривога на Полтавщині: причини – ЗМІСТ
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE