Протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 15 ракетних та 63 авіаційних удари, здійснив 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Дивіться також Конгрес США ухвалив надання допомоги Україні: хронологія 788 дня війни

Яка ситуація на фронті

Ситуація на полі бою на Бахмутському напрямку: дивіться на карті

Лінія фронту на Авдіївському напрямку: дивіться на карті

Ворог 25 разів намагався прорвати оборону ЗСУ на Новопавлівському напрямку: дивіться на карті

Що відбувалося на фронті: дивіться відео

Втрати загарбників

  • Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу противника.
  • Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління, 2 районах зосередження особового складу, 1 складу боєприпасів, 1 засобу протиповітряної оборони, 1 району зосередження озброєння та військової техніки противника.

Протягом минулої доби було зареєстровано 115 бойових зіткнень на фронті, що свідчить про надзвичайно напружену ситуацію на Сході України. Загалом, ворог здійснив 15 ракетних та 63 авіаційних удари, а також 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ці цифри свідчать про все зростаючу активність бойовиків та російських військ на Донбасі.

Оперативна ситуація на фронті на Волинському та Поліському напрямках залишається без суттєвих змін. Однак, на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує використовувати військову присутність у прикордонних районах та збільшувати щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Це свідчить про небезпеку, що загрожує нашим військам на цих напрямках.

На Куп’янському напрямку окупанти 2 рази атакували позиції наших захисників поблизу населеного пункту Стельмахівка Луганської області, за допомогою авіації. А на Лиманському напрямку ворог 10 разів атакував позиції наших захисників біля населених пунктів Терна та Леніна Донецької області. Ці атаки свідчать про намагання ворога подолати нашу оборону та захопити нові території.

Українські Сили оборони успішно відбили 28 атак на Бахмутському напрямку, в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Іванівське, Новий Донецької області. Це є важливим досягненням у забезпеченні безпеки на цьому напрямку.

Варто зазначити також про успіхи на Авдіївському напрямку, де наші захисники відбили 32 атаки в районах населених пунктів Семенівка, Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Яснобродівка, Невельське та Олександропіль Донецької області. Ці успіхи свідчать про відданість та мужність наших військових у війні з агресором.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ 25 разів. Це свідчить про важливість цього напрямку та потребу у посиленні оборони на цих територіях.

Також, на Оріхівському напрямку, окупанти 4 рази атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Це є додатковим напруженням для наших військ та показує, що ворог старається зробити наступні кроки на цьому напрямку.

На Херсонському напрямку противник продовжує намагатися вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Хоча окупанти здійснили 3 безуспішні атаки позицій наших військ, це свідчить про важливість збереження оборони на цьому напрямку та потребу у підтримці для наших захисників.

Звістка про удари, завдані авіацією та ракетними військами Сил оборони, свідчить про нашу готовність та здатність відповідати на атаки ворога. Це може послужити сигналом для агресора, що наші сили готові до ефективного опору та здатні призупинити його агресію.

Основний висновок, який можна зробити з цих подій – обстановка на Сході України залишається напруженою та небезпечною. Зростання агресії ворога та збільшення його чисельності на деяких напрямках свідчать про потенційну загрозу та необхідність посилення оборонних заходів на цих територіях. Наші військові продовжують виконувати свої обов’язки та відстоювати національну безпеку, але потребують підтримки та посилення усіх сфер нашої оборони.

Джерело: 24tv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній допис Гемблінг ринок в Україні: аналіз інтерв’ю з головою КРАІЛ Іваном Рудим
Наступний пост В Україні оголошена масштабна повітряна тривога: де лунають вибухи
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE