Уранці 29 грудня 2023 року на Вінниччині розпочалася тривога, коли ворог напав ракетами та шахедами. Протягом дев’яти годин тривала масштабна повітряна атака, яка спричинила значні руйнування та людські жертви. Закинувши свої крилаті ракети та балістичні ракети, ворог завдав серйозних пошкоджень не тільки у Вінниці, але й у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові та Запоріжжі. У цілому, станом на 10 ранку, зафіксовано 12 загиблих та більше 75 поранених. Проте, українська армія відповіла на атаки і змогла збити більшу частину ракет ворога. Президент Зеленський закликав до єдності та повітряної дружби, стверджуючи, що Україна переможе та пишатиметься своїми героями.

Наступні міста України постраждали від атак: Запоріжжя, Київ, Львів, Дніпро, Одеса та Харків. Внаслідок ворожих ракетних ударів, було пошкоджено різноманітні об’єкти, такі як ліцей, пологовий будинок, житлові будинки, школа, торговельний центр та інші. Важка техніка включала С-300, крилаті ракети, бомбардувальники та БПЛА, що призвело до серйозних руйнувань та людських трагедій.

Завершуючи статтю, хочу нагадати про проєкт “Героям Слава!” нашого сайту, в якому ми розповідаємо про неймовірних українських бійців, їхню мужність та славу. Також ми висвітлюємо діяльність волонтерів та організацій, що допомагають армії та постраждалим від війни. Ми маємо бути пишними за наших героїв, адже саме вони принесуть перемогу над ворогом.

Масштабна повітряна тривога в Україні: пошкоджені ліцей, пологовий і не тільки

“Україна знову стала мішенню для ворога, але наша сила і мужність неодмінно принесуть перемогу. Героям Слава!”

Цитата автора сайту

Масштабна повітряна тривога в Україні: пошкоджені ліцей, пологовий і не тільки

Уранці 29 грудня 2023 року на Вінниччині розпочалася тривога, яка тривала до 9:29. Ворог атакував ракетами та шахедами, і вже є перші наслідки цих нападів. Жителі Вінниччини повідомляють, що чули, як ракети пролітали над їхніми оселями.

Спочатку Повітряні Сили повідомили про “крилаті ракети у напрямку Вінниччини”, і станом на 9:09 тривога продовжувала діяти. Нажаль, вже відомо, що ця атака не обійшлась без жертв.

Згідно з попередніми даними, наслідки атаки терористів такі:
– У Запоріжжі станом на 9:00 є 10 постраждалих, двоє з них у важкому стані, а під завалами однієї з будівель залишилися люди.
– У Києві люди перебувають під завалами пошкодженого уламками ракети складського приміщення в Шевченківському районі. Триває пошуково-рятувальна операція.
– У Львові вибуховою хвилею пошкоджено житлові будинки, а також на Львівщині було понад 10 атак шахедами. В одному з ліцеїв спалахнула пожежа.
– У Дніпрі горить один з торговельних центрів, повідомляють про загиблих. Також пологовий будинок отримав пошкодження внаслідок ракетного удару, а в будівлі медзакладу вибиті вікна.
– У Одесі у будівлі школи є 7 постраждалих, серед них 1 дитина. Нажаль, одна людина загинула.
– У Харкові обстрілювали двома видами ракет – С-300 та Х-22. Відомо про щонайменше 12 ракетних ударів по місту.

Речник Повітряних сил повідомив, що ворог використовував різні види ракет, крилаті ракети, балістику С-300, БПЛА та іншу важку техніку. За його словами, було запущено близько 18 стратегічних бомбардувальників.

Станом на 10 ранку загалом зафіксовано 12 загиблих та більше 75 поранених внаслідок ракетної атаки. Президент Зеленський повідомив, що приблизно 110 ракет було випущено, а більшу частину з них збито.

Пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, багатоповерхові будинки, приватні будинки, комерційний склад та паркувальний майданчик – це лише деякі з об’єктів, які постраждали внаслідок цих атак. Це сталося не лише у Вінниччині, але й у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та інших містах України.

Завершуючи статтю, хочу нагадати про проєкт “Героям Слава!” нашого сайту. Ми розповідаємо вінничанам про неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіла далеко за межі України. Ми маємо кого пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі ці історії зібрані у рубриці “Герої тилу”. Почитати їх ви можете за посиланням.

Заголовок статті: “Масштабна повітряна тривога в Україні: пошкоджені ліцей, пологовий і не тільки”

Цитата автора сайту: “Україна знову стала мішенню для ворога, але наша сила і мужність неодмінно принесуть перемогу. Героям Слава!”

Джерело: vn.20minut.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній допис Повітряна тривога на Львівщині – прилетіли ударні БпЛА (доповнення)
Наступний пост Люди чули вибухи: як минула ніч на Рівненщині та наслідки атаки – Радіо ТРЕК
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE