Вчора рано вранці у Житомирській області сталася тривожна подія – було збито ворожий безпілотник “Shahed”. Це вже дев’ятий з десяти ворожих ударних БпЛА, які були збиті у повітряному просторі над Україною. Прес-служба командування Повітряних сил України повідомила про це 17 листопада. Наразі встановлено, що противник атакував десятьма ударними БпЛА з боку Росії, але завдяки залученим винищувачам, зенітним ракетним підрозділам та мобільним вогневим групам, вдалося відбити повітряний напад. У результаті цієї бойової роботи було знищено дев’ять ворожих БпЛА. Крім того, противник застосував кілька зенітних керованих ракет С-300 на Донецькому напрямку, але попередньо без втрат. Це вже не перший випадок атаки ворожих ракет на повітряну базування в Україні. Нагадаємо, що в вересні 2023 року відбулися аналогічні атаки, під час яких було випущено 43 крилаті ракети із 10 літаків стратегічної авіації Т-95мс. Будьте завжди в курсі подій, підписуйтесь на Житомир.info в Telegram.

Сьогодні зранку під час тривоги у Житомирській області збили «Shahed». Всього у повітряному просторі над Україною збили 9 з 10 ворожих ударних БпЛА.

Про це 17 листопада повідомила пресслужба командування Повітряних сил України.

«Уночі противник атакував десятьма ударними БпЛА типу «Shahed» з напрямку Приморсько-Ахтарськ -рф. До відбиття повітряного нападу залучено, винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи. В результаті бойової роботи дев’ять ворожих ударних БпЛА знищено в межах Миколаївської, Одеської, Житомирської та Хмельницької областей», – йдеться у повідомлення.

Крім того, ворог застосував кілька зенітних керованих ракет С-300 на Донецькому напрямку. Попередньо без втрат.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня 2023 року командування Повітряних сил України інформувало про те, що уночі близько 3.40 російські окупанти атакували Україні крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Усього зафіксовано пуски 43 крилатих ракет із 10 літаків стратегічної авіації Т-95мс з району західніше Енгельса.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram

Джерело: zhitomir.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній допис У Харкові пролунали вибухи, росіяни атакували місто балістикою
Наступний пост Повітряна тривога на Львівщині і в більшості областей. Ракети з Ту-95М3 зайшли у простір України
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE