Внаслідок російського удару по центру Харкова ракетами “Іскандер-М” пошкоджень зазнав Будинок радіо — це офіс Суспільне Харків та Українського Радіо Харкова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

Зазначається, що в будівлі вилетіли вікна, зазнали пошкоджень система опалення, двері та стіни.

“Ми зробили кімнату, де журналісти могли б працювати під час блекаутів, тільки закінчили ремонт, навіть не встигли її облаштувати меблями. У кімнаті вибите скло, стеля пошкоджена. Постраждала система опалення — ми всю воду злили, бо на другому поверсі вирвані батареї. З другого поверху бігла вода на перший”, — повідомила менеджерка Суспільне Харків Євгенія Колєнова.

Будинок радіо зазнає пошкоджень внаслідок ударів РФ не вперше.

“Стеля фактично знищена, вікна, які ми забивали, теж знищені — вікна винесло ще після першої атаки РФ на цей район, зараз — так зовсім погано. У моєму кабінеті немає вікон. У кабінеті головного інженера обвалилася стеля. Світло у будівлі є. Підвал не постраждав. Двері майже всі вже не зачиняються. Перебувати у цьому приміщенні тепер небезпечно. Дуже постраждали приміщення, які виходять на двір. Двір теж пошкоджений”, — зазначила Колєнова.

31 грудня менеджмент фіксує пошкодження будівлі — зібрати ці дані попросила поліція, далі Суспільне Харків звернеться з заявою до правоохоронців.

“Ми всі працюємо дистанційно, у момент вибуху у будівлі був лише охоронець, він встиг сховатися в укритті”, — додала Колєнова.

Читайте також: Під час ракетної атаки РФ на Харків постраждали журналісти німецького телеканалу ZDF

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області внаслідок нічних російських обстрілів загинули троє людей, у Харкові загалом постраждали 28 осіб.

Фото: Суспільне Харків

Продовження російського військового наступу: подальші наслідки

Російський удар по центру Харкова ракетами “Іскандер-М” не тільки спричинив людські жертви і призвів до великого руйнування, але також спричинив значні пошкодження будівлям і фінансові втрати для міста та українського суспільства в цілому. Одним із об’єктів, що постраждали, є Будинок радіо, який має велике значення для Суспільного Харкова та Українського Радіо Харкова.

За повідомленням, в будівлі вилетіли вікна, двері та стіни були пошкоджені, а система опалення та водопостачання були пошкоджені. Євгенія Колєнова, менеджерка Суспільного Харкова, зазначила, що в їхній офіс викриті вікна, у кімнаті для журналістів вибите скло та пошкоджена стеля, а система опалення повністю зруйнована.

Це не перша атака на Будинок радіо, і стан будівлі є тим більш хвилюючим. Також, багато інших приміщень, що виходять на двір, були серйозно пошкоджені. Тепер перебувати в даному приміщенні стало небезпечно. У момент вибуху в будівлі був лише охоронець, який встиг сховатися в укритті.

Це лише один із численних прикладів руйнування і втрат, що вже стали результатом наступу російських військ. Напади на громадські будівлі, як Будинок радіо, вказують на намір Росії не тільки знищити важливі комунікаційні та медійні канали, але і послати повідомлення тих, хто захищає та висуває свободу слова та інформацію в Україні, що ніхто не залишиться поза увагою агресора.

Після таких подій поліція фіксує пошкодження будівлі, а Суспільне Харків звернеться з заявою до правоохоронних органів для подальшого розслідування і вжиття відповідних заходів. Тим часом, журналісти продовжують працювати дистанційно, але їм доведеться знайти інші приміщення для проведення своєї роботи в цей тяжкий час.

Джерело: ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній допис Ще один гранд європейського футболу кваліфікувався до Ліги чемпіонів 24/25
Наступний пост «Я пришел в Slots City, потому что так сошлись звезды». Айтишники и креативщики признаются, как попали в гемблинг и почему работать в легальной индустрии развлечений в современном мире нормально
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE