Армія рф продовжує обстрілювати цивільні населені пункти на Донеччині. За останню добу стало відомо про 1561 ворожу атаку по області та 11 атак по цивільному населенню. Внаслідок обстрілів постраждало 9 населених пунктів, зокрема місто Гірник, селища Гостре, Курахівка, Очеретине, Щербинівка, села Клебан-Бик, Острівське, Предтечине, Рубіжне. 

Про це повідомляє Національна поліція України.

Загарбники використовують керовані авіабомби, РСВЗ «Смерч», ракети та артилерію. У результаті чого було пошкоджено  21 цивільний об’єкт, зокрема:

14 житлових будинків,
два зерносховища, 
господарські приміщення, 
автомобілі.

Що відомо про обстріляні населені пункти

Обстріл Острівського, двома керованими авіабомбами типу “КАБ-250”, спричинили руйнування зерносховищ. 

В Гірнику було вбито людину, а 5 цивільних осіб отримали поранення, під час обстрілу пошкоджено приватний будинок і два автомобілі.

Село Клебан-Бик стало мішенню ракетних систем “Смерч”, що призвело до пошкодження 11 приватних осель. 

Місто Покровськ було обстріляне чотирма ракетами, що спричинило руйнування університету, школи, 10 багатоквартирних і чотирьох приватних будинків, пошти, двох адмінбудівель, будинку культури, теплотраси. На цей час інформації про постраждалих не надходило.

Наразі поліція та СБУ розпочали кримінальне провадження за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. 

Поліції вдалось евакуювати ще 6603 особи, загалом з початку обов’язкової евакуації евакуйовано 114 285 осіб, серед яких 15 231 – діти, 5 488 – люди з інвалідністю.

Аналіз обстановки на Донеччині

За останню добу ситуація на Донеччині загострилася, армія РФ продовжує обстрілювати цивільні населені пункти. Національна поліція України повідомляє про 1561 ворожих атак по області та 11 атак по цивільному населенню, що призвело до постраждання дев’яти населених пунктів. Загарбники використовують важку артилерію, керовані авіабомби та ракетні системи, що призвело до пошкодження 21 цивільного об’єкта.

Зокрема, село Острівське та місто Гірник постраждали від обстрілів керованими авіабомбами. Руйнування зерносховищ та пошкодження будинків та автомобілів призвели до загибелі людини та поранення п’яти цивільних осіб. Село Клебан-Бик стало мішенню ракетних систем “Смерч”, що призвело до пошкодження 11 приватних осель. Місто Покровськ отримало обстріли чотирма ракетами, що призвело до руйнування низки будівель, включаючи університет, школи, багатоквартирні будинки та адмінбудівлі.

Реакція поліції та СБУ

Наразі поліція та СБУ розпочали кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення законів та звичаїв війни. Це важливий крок в напрямку залучення винних до відповідальності та встановлення правди щодо злочинів проти цивільного населення.

Евакуація населення

У контексті зростаючої загрози для цивільного населення, поліції вдалось евакуювати ще 6603 особи. Загалом з початку обов’язкової евакуації було переведено в безпеку 114 285 осіб, серед яких є діти та люди з інвалідністю. Запобігання дальшому постражданню цивільного населення залишається ініціативою, яку слід продовжувати та підтримувати.

Ситуація на Донеччині залишається напруженою та небезпечною для місцевих жителів. Міжнародна спільнота та дипломатичні зусилля є невід’ємною частиною мирного вирішення конфлікту та захисту прав людини. Варто сподіватися, що конструктивний діалог та стратегія дипломатів можуть сприяти зниженню насильства та відновленню стабільності у регіоні.

Джерело: myvin.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній допис Радіо Промінь: від першої музичної станції до медіа з мультиплатформним контентом
Наступний пост Карта бойових дій в Україні за 24 квітня, мапа фронту війни з Росією
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE