Фото: IBU

IBU не хоче бачити росіян і білорусів на своїх стартах

Міжнародний союз біатлоністів повторив свою принципову позицію щодо країн-агресорів.

 

 

 

 

IBU не збирається повертати російських і білоруських біатлоністів на змагання у наступному сезоні. На це рішення не вплине навіть рекомендація від МОК.

 

У Міжнародному союзі біатлоністів заявили, що взяли до відома послання олімпійських функціонерів, проте змінювати свою принципову позицію щодо країн-агресорів навіть після цього не збираються.

 

“IBU прийняв до відома нові рекомендації МОК щодо нейтральної участі окремих спортсменів з російським чи білоруським паспортом у міжнародних змаганнях та уважно розгляне їх.

 

МОК також дав зрозуміти, що міжнародні федерації мають розглянути ці рекомендації у контексті свого виду спорту.

 

Що стосується біатлону, то конгрес IBU у вересні минулого року ухвалив дуже чітке рішення не допускати участі будь-яких російських чи білоруських спортсменів чи офіційних осіб у наших міжнародних змаганнях, включаючи неспортивні заходи, які організовуються IBU, доки не зміняться обставини.

 

Звісно, у довгостроковій перспективі IBU відкритий для діалогу щодо того, як реінтегрувати російських і білоруських спортсменів у наші змагання, але, враховуючи поточну ситуацію в Україні, причини, що призвели до рішення конгресу, все ще залишаються чинними, і ще не настав час переглядати це рішення”, – йдеться у повідомленні організації.

 

 

 

Source: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Попередній допис Швеция вызвала посла России. Он заявил, что вступление в НАТО сделало страны Северной Европы… – ГОРДОН
Наступний пост Гейні: У бою з Ломаченком доведу, що я – найкращий боксер світу
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE